Öppet hus

Vi firar födelsedagar, nya medarbetare och sommaren med öppet hus och Snåres färska grisar. Välkommen till Kyrkvägen 4 i Kronoby kl 10-15 fredag 19 juli!
KS Geoenergi
Stefan Storvall (KS-Geoenergi), Jens Timrén (Geo Batteri), Tony Jernström (Constech Ab) och Sven Nynäs (KS-Geoenergi)

Det snart 20 åriga bolaget KS Geoenergi i Kronoby som jobbar med borrning av förnyelsebar geoenergi, dvs sollagrad värme och kyla i berggrunden, går nu in i en ny fas som bolag.För att stärka konkurrensförmågan och med en vilja att utveckla bolaget valde grundarna Stefan Storvall och Sven Nynäs att

Aurinkokallio

Nu när det är som kallast kan vi bara konstatera att vi är nöjda med vårt bergvärmesystem.

 

- Aldrig har det varit brist på varmvatten. Allting har fungerat jättefint. Det säger Helena Nyberg, en av många nöjda bergvärmekunder.

Avtal med Eurodrill

Fantastiska nyheter, vi har nu skrivit under avtal med Eurodrillning som importerar Comacchio borriggar till Finland och Sverige. 🎉 KS Geoenergi tar hand om reservdelar och service för Comacchio maskiner i norra delen av Finland.

På fotot skakar Christer Wretman från Eurodrilling, Stefan Storvall och Sven Nynäs hand efter undertecknandet i Stockholm.

Läs vår nya
broschyr!

Vatten till bastustugan

Jag saknade bruksvatten för min bastustuga vilket gjorde att jag fick transportera vatten. I sommar borrade KS GEOENERGI en brunn som underlättar vattenanvändningen. En brunn är en bra lösning, både enkel och pålitlig. Den gjordes på en dag. Nu får jag bastuvattnet genom att pumpa några gånger.

Goda nyheter för dig

Nu lönar det sig att byta till bergvärme. Du kan få ett 4.000 euro engångstöd.

Säsongslagring av värme

Mellan 20 000 och 30 000 euro per år. Den summan väntas Kaustisen evankelinen opisto i Kaustby spara i uppvärmningskostnader efter att det kombinerade systemet av bergvärme och säsonglagring av värme från solfångare tagits i bruk.

Rätt system för vårt snickeri!

- Värmenivån har i vinter varit mycket jämnare än tidigare, säger Nylund. - Vi skulle inte byta, säger Sture om bergvärmeanläggningen som varit igång första vintern utan bekymmer.

Inbesparingar som grundar sig på verkliga siffror

Bekanta dig med hur du kan göra verkliga besparingar genom att byta till bergvärme. Läs mer och bekanta dig med faktiska inbesparingar
Ny maskin
Vi förnyade vår maskinpark! Bekanta dig med nyheten via vår nya video.
Energilösningar för egnahemshus
Om du bygger nytt eller renoverar befintligt så ger våra energilösningar ett ekologiskt, ekonomiskt och hållbart värmesystem för framtiden.
Energilösningar för större fastigheter
Stora inbesparingar på värme och energikostnader kan göras med bergvärme. Fråga mer om framtidens energilösningar för er fastighet.

Tjänster

 • Planering
 • Besparingen
 • Installation
 • Ta med oss redan från starten av projektet

  Med över 10 års erfarenhet av energibrunnsborrningar så har vi ett och annat att dela med oss av. Vi kan planera hela projektet från rekognosering till färdig installation. Vi hjälper dig att undvika de fallgropar som projektet kan ställa till med.

 • Därför sparar du

  Så hur funkar det? För varje Kwh som värmepumpen konsumerar så ger systemet mellan 3-5 Kwh. För att få så bra effekt som möjligt är det viktigt att borrhålets djup, värmepumpens effekt och värmeslingan planeras för att samverka på bästa sätt. Även injustering av systemet är av största vikt.

 • Hela paketet från en leverantör

  Det är tryggt att anlita en leverantör som tar helhetsansvar för projektet. Då slipper du kontakta flera olika leverantörer, som i värsta falla skyller på varandra, om problem uppstår. Vi tar helhetsansvar och du behöver inte själv kontakta elinstallatörer, grävmaskinsförare, VVS-montörer osv.